Fra lille klassisk bungalow til åben og rummelig bolig

Pladsmangel var hovedårsagen til at familien Nielsen besluttede sig for at give deres klassiske bungalow fra 1934 en tiltrængt opdatering.

Da Nanna og Henrik købte deres bungalow på Amager med et grundplan på blot 60 m2, vidste de, at den ikke vare rummelig nok til en familie bestående af to voksne og fire børn. Alligevel kunne de se mulighederne i boligen og var ikke skræmt over at skulle lave en gennemgribende renovering af huset.

Klassisk Bungalow fra 1930'erne

- Vi brugte de første år efter købet på at renovere de eksisterende kvadratmeter i huset og har på den måde fået en rummelig stue og køkken-alrum i stueplan og fuld udnyttelse af den højtliggende kælder, med bl.a. badeværelse og bryggers, forklarer Henrik.

Men med fire børn manglede der børneværelser og med en overstået renovering af de eksisterende kvadratmeter gik familien i gang med de indledende tanker om en ny 1. sal. Grundet de små parceller i kvarteret var det oplagt, at der skulle udvides i højden for ikke at miste plads i haven ved en tilbygning og da det gamle tag alligevel inden for en årrække skulle udskiftes, gik overvejelserne på en grundlæggende ændring af tagkonstruktionen. I stedet for blot at udskifte tagets tegl, ønskede familien at inddrage det store loftrum på boligen.

- Vores første tanker gik på at ”mure lige op”, for på den måde at få 60 m2 ovenpå. Vi var dog bekymret for den lagkage-effekt der kan opstå, når man sætter nye mursten ovenpå et gammelt hus fra 30’erne. Der kom også nogle lovgivningshensyn i vejen i forhold til det skrå højdegrænseplan og derfor blev løsningen at ændre på tagets tagfladehældninger, fortæller Henrik.

Parret havde været på en del inspirationsture i bydelen og havde besluttet sig for at lægge vægt på tre ting: De ville have mest muligt lys ind i det nye rum, bungalowens store karakteristiske vinduer skulle bevares og respekteres og så skulle huset set udefra fremstå harmonisk og som en arkitektonisk helhed.

Arkitektonisk hjælp og rådgivning fra Grå Nielsen

Efter den indledende og meget grundige research tog familien kontakt til Grå Nielsen på baggrund af varme anbefalinger fra naboer i kvarteret. Med familiens skitsetegninger i hånden fik vi i konstruktivt samarbejde drøftet et forslag til en ny tagetage. Løsningen blev nedtagning af hele den gamle tagkonstruktion til etageadskillelsen. En tagkonstruktion bestående af røde tegl og tagfladehældninger i 30-35 grader. I stedet blev der opført en helt ny tagkonstruktion bestående af valme i 60 grader og facader i 45 grader med fire nye VELUX ovenlysvinduer og en sydvendt kvist med lysindfald fra tre sider. Løsningen krævede også, at den gamle skorsten, der på grund af gammel skik stod ”midt i taget”, blev nedtaget og muret op på ny, således at skorsten stod lige op i det nye rum. En opgave som Grå Nielsen også varetog som en del af det samlede projekt.

Med den nye tagetage er huset blevet 42 m2 større og børnene har fået deres helt egen etage med værelser og fælles lege og tv-stue. Den store kvist med glas hele vejen rundt gør rummet åbent og lyst, med udsigt til haven og kvarteret.

Som din garanti, er vi medlem af:Medlem af Byg Garanti